הנבחר
- עופר וקנין
- 16 באפר׳ 2016
- זמן קריאה 3 דקות

הנבחר !
כמה מאיתנו חווה ולו רק פעם בחיים , חוויה בה חש, שהוא חשוב כל כך , יקר כל כך , חיוני כל כך?
כמה פעמים שמענו מיקירנו או מאוהבנו או מאנשים בהם נגענו את המשפט , תודה שאתה בחיים שלי\ שלנו ? כמה אני שמח שיש לי אותך ?
כמה עזרת לי ? אני אוהב אותך ?
בקיצור לרגע אחד אנו חשים אושר עילאי , שקשה לתארו , כאילו נבחרנו לרגע הזה , נבחרנו לממש את רגע האושר הזה ,לאוהבנו, יקירנו או אנשים שונים בהם פגשנו \פוגשים בחיים .
העניין הוא שהתחושה הזו , כמו גם הארוע הזה איננו ארוע המשכי, לרוב יהיה הוא קצר , כזה שאפילו נשכח אותו במהרה , כזה שאולי נבחר שלא לקבל בהוקרת תודה , כזה שאפילו נבטל במחי יד ונגיד , זה בסדר זה כלום , זה היה במקרה , כולם היו עושים אותו דבר באותה סיטואציה .
ובכן החוויות הללו לא קורות סתם כך או במקרה . הן קורות בכדי שנטעם , שנתוודע לאותו רגע של אושר . שנחוש בו , שנדע ,נבין ונחוש מה זה להיות ''הנבחר'' .
אותו אדם שהיה שם ברגע הנכון , בזמן הנכון , להגיד את המילה הנכונה , לסייע את הסיוע שנדרש לאותו אדם או אנשים ,כזה שהצלחנו להציל אדם , כזה שהצלחנו לשנות לאדם את תפיסת עולמו לטובה , כזה שהצלחנו לתת לאותו אדם שצריך את התקווה , כזה שהאמנו באותו אדם \אנשים, בשעה שאף אחר לא עשה זאת .
ובכן הדברים לא קורים סתם כך , מה אם היו החיים שלנו אוסף רב נקודות של הגשמות אושר שכאלו עבור אנשים שונים בהם אנו נוגעים וניגע בחיינו .
מה אם נחוש שאנחנו , כל אחד מאיתנו , הוא הוא הנבחר !!!
שלכל אחד יש את הברכה היחודית שלו ! את השליחות היחודית שלו , את קהלי היעד היחודיים שלו ! את התרומה שלו לעולם טוב יותר ! כזו שאיננה מסתכמת רק במשפחתנו שלנו אלא במעגלים הרבה יותר גדולים !
מה אם נשים לנגד עיננו שעיקר מטרותינו היא להגיע להבנה של מהי המתנה שלנו? המהות שלנו ?השליחות שלנו ? ולממשה !!!
מה אם נאמין בכל זאת , בכל לב !!!
מה אם נאמין שאנו לא ראויים ! לא מסוגלים ! לא יכולים ! לא מגשימים את יכולותינו להבין את מהותנו, ברכתנו ,שליחותנו ?
דומה הדבר שגוזרים אנו במו ידינו את עתידנו ועתיד ילדינו ,לעתיד ללא יכולת לממש ולחוש באושר .
ועל כן הייתי רוצה להציע לכם תרגיל קטן, שיש בו אולי לסייע לכולנו בדרך שאנו עוברים חווים , מתנסים :
רשמו לפניכם מהם חמשת הדברים החשובים ביותר, שלמענם אתם חיים כעת ?
מדוע הם מהווים את חמשת הדברים החשובים ביותר בחייכם שלמענם את חיים ?
איך תדעו שהצלחתם לממש את חמשת הדברים הללו שלמענם אתם חיים ? (תאור מפורט ככל שניתן לכל אחד מהם ).
כיצד תחושו לדעתכם , כאשר תממשו את אותם דברים שלמענם אתם חיים ?
רשמו את חמשת הדברים הללו על כרטיסייה קטנה ודאגו לעיין בה כל יום.
הם יזכירו לנו מדוע אנו חיים!
וכשהחיים יפילו אותנו ארצה , הם אלו שיהיו שם בכדי להרים אותנו חזרה למעלה .
וכשהאמונה של כולם בנו תדעך לרמץ לוחש , יהיו אלוהדברים שידאגו להבעיר בנו את את אש האמונה בדרכנו .
וכשתתברר לכל אחד מאיתנו , בהירות רבה מהי מהותנו ומהי שליחותנו עלי אדמות ,כי אז , בידנו לבחור, באם ברצוננו להוסיף ל5 רגעי האושר והמימוש כנבחר , להם אנו מכוונים, עודעשרות , מאות אלפים ואולי גם עשרות אלפים של רגעי אושר ומימוש כנבחרים,והכל על פי בחירתנו .
ולאלו מביננו שכבר מצויים בעיצומה של הדרך , הוסיפו לחייכם,רגע קטן שכזה , לתוך התיכנון השבועי שלכם , גם אם הדרך לא ברורה דיה , גם אם המשימה לא נהירה מספיק , גם אם השליחות לא ברורה דיה , גם אם הקווסט לא תם,
פעלו על פי הרגשתכם , תנו לרגש להוביל , תנו לאינטואיציה להוביל אתכם ברגש .
הפכו את החיים לחיים מתוך שליחות!
לחיי פסגות האושר שבדרך !!!